- Ez az esemény elmúlt.
Legjobb vidéki speciality kávék és kovászos kenyerek egy helyen!
Várjuk az újhullámos speciality kávék és a kovászos kenyér szerelmeseit május 7-én Palkonyára, ahol egy egész napos családi program keretében megismerkedhetnek a kézműves kávékkal, a legjobb pékekkel, hagyományos módon készült pékárukkal, remek éttermekkel és legszebb palkonyai borokkal is.
Helyszínek és programok
Palkonyha vendége a Roastopus
Speciality kávépörkölő műhely prémium kávéit kóstolhatjátok egész nap. ☕️
11:00 A kávé útja az ültetvénytől a csészéig. Mintapörköléssel és kóstolással egybekötött kötetlen beszélgetés egy speciality kávépörkölő életéről.
Ezen a napon Palkonyha Spájz-, avagy a falusi kisboltunk vár Benneteket házi sütikkel, kovászos kenyerekkel, illatos kalácsokkal, prémium delikát kínálattal egész nap. Este pedig négyfogásos degusztációs vacsora menüvel várunk benneteket online foglalással. 🍞
Vaj Bisztro vendégei
Gravity Coffee Roastery kézműves kávépörkölő manufatúra speciality kávéit kínálja a nap folyamán. ☕️
16:00 Kávépörkölő bemutató és előadás a pörkölésről
Garat Malom & Orfűi Malmok
Két malom egy bisztróban. Az egyik a lisztjeit mutatja be, a másik az abból készült kovászos kenyereket és péksütiket.
Minden, amit a lisztekről és a kenyérkészítésről tudni érdemes – Kötetlen beszélgetés Bányai Diánával és Füzes Katával. 🍞
Fő utca 36. vendége a morzsa
újhullámos kovászos pékség. progresszív bisztrókonyha. specialty coffe. champagne
Péksütemények. 🥐 Coffee collective kávé. ☕️ Vajas kenyér 🍞 és champagne 🥂 egész nap és este.
14:00 A kopenhágai coffee collective pörkölő bemutatása. Hacienda esmeralda kóstoló. Milyen előnyökkel jár, ha valaki 2007 óta a világ élvonalában pörköl?
Trifla Kóstolóház vendége a CrackerJack Coffee Roasters
Saját pörkölésű kávéik mellett izgalmas alkoholos és alkoholmentes kávés koktélokkal várnak benneteket. 🥃
15:00-16:00 óra között Signature italok bemutató ingyenes előadás.
Mit is jelent, a Signature ital? Ilyenkor egy olyan italkreációt képzeljünk magunk elé, mely egy adott alkalomhoz vagy helyszínhez készült, nem meglévő ital átvétele, hanem valami új, egyedi megalkotása. Olyan ez, mint egy folyékony formába öntött névjegy.
🍽 Trifla Kóstolóházban 14:00 óráig szarvasgombás villásreggelivel készülünk utána pedig fantasztikus szarvasgombás ételeket kínálunk az étlapról helyi alapanyagokkal és kési szarvasgombával. Ebéd és vacsora menühöz előzetes bejelentkezés ajánlott. Hárságyi borok és házi szörpökkel várjuk vendégeinket.
Pavilon Palkonya vendége az Orma Gerilla Pékség
Egész nap látvány kenyérsütés a kovász jegyében vendég pékkel: Váczi Gergellyel, akivel a pécsi Partisancafeban is találkozhattok.
A kínálatban Gergő saját receptje alapján készült félbarna kenyere, fougasse a meditárrán fűszerezésű lepénykenyér, és ciabatta, amit kovászos kenyérrel sűrített aioli-ba vagy lilahagyma lekvárba mártogatva lehet kóstolni. 🍞
11:00 órától ORMA WORKSHOP – Kezdők és haladók, gyertek bátran!
Hogyan készül a kovászos kenyér? Mitől bio a liszt? Hogyan támogathatod a kistermelőket? Mi vár benneteket? A kovászos kenyérsütés technikai fogásai mellett átadjuk majd az Orma Gerilla Pékség működésének alapelveit. Beszélgetünk majd a biolisztek és biogazdálkodás jelentőségéről. Az élelmiszer önrendelkezésről. A rövid ellátási láncok szükségességéről. A helyi kistermelők támogatásáról és úgy az egészséges létezésről. Megismerkedhettek egy friss és ropogós pécsi projekttel. A BIOM köves bio malom lisztjét használjuk majd.
A kb 4 órás időtartamú program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezés az Orma Gerilla Pékség FB oldalán küldött messenger üzenetben!
Németh és Németh Pincészet vendége a Pogányi Pék
A kínálatban medvehagymás pogácsa, tepertős pogácsa, grissini, különféle kenyerek, kekeszek és mascarponés mogyoró vajas csiga 🍞
Kenyérlángos variációk
- Vegán: paradicsomos, cukkinis, hagymás, olíva bogyós bazsalikomos (mediterrán)
- Vega: kecskesajtos ,burgonyás, rozmaringos
- Húsos: füstölt hús, tejföl ,hagyma,
14:00 Kalács készítő workshop