Események betöltése

Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék életében. Palkonya egyik legmeghatározóbb pincészeteként, azon dolgozunk, hogy a kisebb borvidéki települések kulturális életét felpezsdítsük, melyhez nagyban hozzájárul színház- és rendezvénytermünk. Szőlőültetvényeinken, a Weingarten dűlőben megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi, elsősorban vörös szőlőfajták. Tematikus borkóstolók, pince- és birtoktúra, valamint borvacsorák során mindenki megkóstolhatja a Villányi borvidék különleges borait.
A hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozunk. A 70 hektáron elterülő, napsütötte gyümölcsösünkben meggy, szilva, őszi- és kajszibarackot is termesztünk, így gyümölcsborainkat és házi pálinkáinkat kizárólag friss, zamatos, palkonyai gyümölcsökből készítjük a klasszikus borokhoz hasonló technológiai eljárással. A saját termelésű gyümölcseinkből 100%-os gyümölcsmustokat is készítünk, melyek víz- és tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, egészségesek és zamatosak.
A Mokos Pincészet csodás környezetével és 360 fős rendezvénytermével ideális esküvő helyszínként is szolgál. A polgári szertartáshoz tökéletes választás a pincészetünk melletti tópart vagy a festői hátteret biztosító panorámás teraszunk, míg rendezvénytermünk professzionális technikai háttérével és hangulatos fényjátékával varázsolja különlegessé a lakodalom hangulatát.
Nem csak esküvők, hanem csapatépítő összejövetelekre is remek lehetőséget kínál pincészetünk. Nyomozós Borozós Játékunk krimibe illő kalandokat tartogat, ahol mindenki egy igazi szuper detektívvé válhat az adrenalinfokozó agytekervénytorna során. Ha azonban valaki egy szüreti kikapcsolódásra vágyik családjával, barátaival, ismerőseivel a Mokos Pincészet Élményszüret programja garantált szórakozást és élményt nyújt mindenki számára. Pálinkás bemelegítés, vidám szüretelés, paraszttálás ebéd, korlátlan rosé fogyasztás és kreatív szüreti játékok teszik emlékezetessé a nálunk töltött időt.
Mint látható, a Mokos Pincészet igen sokszínű szolgáltatásokkal, igazi program kavalkáddal várja az ide látogatókat.

Ha baráti társasággal, vagy családjával érkezik a Villányi Borvidékre, és szívesen megkóstolná borainkat, megtekintené a Mokos Családi Pincészet birtokát, akkor mindehhez ideális kiindulópont palkonyai vendégházunk. A 20 fős Mokos Vendégház a palkonyai tó partján, a Mokos Pincészet és az Állatsimogató között fél úton található, csodás természeti környezetben, a Fekete-hegy lábánál.
A Mokos Családi vállalkozás részét képezi a villánykövesdi Hotel Cabernet*** is. Ha szeretné átélni az autentikus borvidéki élményt, de nem mondana le egy háromcsillagos szálloda kényelméről, akkor foglaljon szállást a Hotel Cabernetben! A hotel 25 db szobával, egy mediterrán borterasszal, konferencia- és billiárd teremmel és egy rendkívül hangulatos pinceétteremmel várja a borturistákat! A Cabernet Borétteremben a helyi, autentikus borvidéki ízeket ötvözzük családi pincészetünk, a Mokos Pincészet legkiválóbb borainak zamatával.

 • Cím: 7771Palkonya,Hegyalja út 1.
 • Tel.: +36 72 200 201
 • Weboldal: www.mokos.hu
 • Kapcsolattartó: Mokos Péter, Mokos Balázs
 • E-mail: info@mokos.hu
 • Nyitvatartás:

  Nyitva tartással:
  H-Cs: 8:00-18:00
  P: 8:00-20:00
  Sz: 10:00-20:00
  V: 10:00-18:00

 • Pinceszolgáltatások:

  csapatépítő nyomozós borozós játék, esküvő- és rendezvényszervezés, birtoktúra, horgászat, lovaglás, színházi előadások

 • Kapacitás: Borkóstoló terem: 70-fő, Színházterem: 360 fős - vendéglátás esetén 170 fős
 • Kínál-e étkezést:

  Mesterszakácsaink azon dolgoznak, hogy a kiváló Palkonyai borok mellé ínycsiklandó ételeket, egyedi kulináris élményeket nyújthassunk vendégeink számára. Bejelentkezésre hideg vagy meleg étellel várjuk borvacsoráinkon, és igény szerint rendezvények alkalmával.

 • Étkezési lehetőség:
  Hideg konyhás
  Meleg konyhás
arrow_upward