Fantasztikus szarvasgomba tematikájú borvacsorát rendezett a PalKonyha. Pauli Zoltán házigazda meghívására Magyarország egyik legismertebb séfje, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke, Ruprecht László látogatott el Palkonyára egy közös főzésre.
A tulajdonos tervei alapján ezentúl rendszeres időközönként megrendezésre kerülő tematikus gourmet vacsoraesteken minden alkalommal egy gasztronómiai, vagy bor témát járnak körül a házigazdák.
Most sem volt ez másképp, ezúttal a palkonyai szarvasgombák szolgálták az est témáját. Hárságyi Balázs által gyűjtött téli fekete (Tuber melanosporum), fehér (Tuber magnatum) és homoki fehér (Terfezia terfezoides) szarvasgombák az alábbi fogásokba kerültek felhasználásra:
• Szarvasgombás házi sajt tatár, raclette sajtos pirítóssal
• Sütőtök krémleves, szarvasgombás harcsa galuskával
• Szarvasgombás, fehérboros, tanyasi csirke, zellerrel és céklával
• Szarvasgombás- diólikőrös madártej, vajas gyümölcs kenyérrel
Palkonya Turisztikai Egyesület
Email: szervezes@palkonya.hu