KENYÉR ILLATA 2022. április 2.
Egy szombat, ami csak a kenyérről szól…
Idén is várjuk a kovászos kenyér és a kenyérsütés szerelmeseit április 2-án Palkonyára, ahol egy egésznapos családi program keretében megismerkedhetnek a legjobb pékekkel, hagyományos módon készült pékárukkal, remek éttermekkel és legszebb palkonyai borokkal is.
Bepillanthatunk az ősi mesterségbe is!
Vajon mitől lesz különleges, finom, egyedi? A hozzávalókon vagy a készítés módján múlik? Workshopjainkon ismert pékek mesélik el szakmai titkaikat, hogy minél többen élvezhessék otthon is a finom házi kenyereket!
Helyszínek:
Trifla kóstolóház (Fő utca 49.)
Kata Kenyere // Király Pékség – Mester Róbert
ezen a napon a szarvasgombás ételek mellett a kovászos kenyér és az egyedülálló kézműves édességeket kínálja vendégeinknek. Velünk lesz Kata Kenyere Pécsről és Mester Róbert a Panettone mester, aki sok izgalmas kézműves péksüteményt hoz és persze kovászos kenyereket.
Kata Kenyere // Király Pékség – Mester Róbert
ezen a napon a szarvasgombás ételek mellett a kovászos kenyér és az egyedülálló kézműves édességeket kínálja vendégeinknek. Velünk lesz Kata Kenyere Pécsről és Mester Róbert a Panettone mester, aki sok izgalmas kézműves péksüteményt hoz és persze kovászos kenyereket.
13-ig szarvasgombás tojásos villásreggelik kovászos kenyerekkel
13 óra után szarvasgombás és kenyér fókuszú ebéd és vacsora
16:00-17:00 beszélgetés Katával a Kata kenyere az egyszemélyes pékségről és Mester Róberttel a panettona készítés rejtelmeiről
13 óra után szarvasgombás és kenyér fókuszú ebéd és vacsora
16:00-17:00 beszélgetés Katával a Kata kenyere az egyszemélyes pékségről és Mester Róberttel a panettona készítés rejtelmeiről
Fő utca 36. – morzsa –
Pécs legújabb újhullámos kovászos péksége
Pécs legújabb újhullámos kovászos péksége
Vaj Bisztro
Garat Malom
Lisztvariációk egyenesen a Malomból. Minden, amit a lisztekről tudni érdemes. – Kötetlen beszélgetés Garat Malom Kft. cégvezetőjével, Bányai Diánával.
Garat Malom
Lisztvariációk egyenesen a Malomból. Minden, amit a lisztekről tudni érdemes. – Kötetlen beszélgetés Garat Malom Kft. cégvezetőjével, Bányai Diánával.
17:30 Kovász fogyasztásának egészségügyi előnyei – Makai Angéla dietetikus előadása
Németh és Németh Pincészet
Pogányi Pék
Pogányi Pék
Kínálatban: medvehagymás pogácsa, tepertős pogácsa, grissini, különféle kenyerek, kekeszek és mascarponés mogyoró vajas csiga
Kenyérlángos varriációk
Vegán: paradicsomos, cukkinis, hagymás, olíva bogyós bazsalikomos (mediterrán)
Vega: kecskesajtos ,burgonyás, rozmaringos
Húsos: füstölt hús, tejföl ,hagyma,
Kenyérlángos varriációk
Vegán: paradicsomos, cukkinis, hagymás, olíva bogyós bazsalikomos (mediterrán)
Vega: kecskesajtos ,burgonyás, rozmaringos
Húsos: füstölt hús, tejföl ,hagyma,
14:00 Nyuszikalács készítő workshop
Ki ne szeretné az aranyos nyuszikat, akiket tésztából is el lehet készíteni? S akik nem csak jól mutatnak a húsvéti tálon, hanem még finomak is! Kalács tésztából többféle nyuszi formázása, készítése. Készüljünk a húsvétra együtt.
Ki ne szeretné az aranyos nyuszikat, akiket tésztából is el lehet készíteni? S akik nem csak jól mutatnak a húsvéti tálon, hanem még finomak is! Kalács tésztából többféle nyuszi formázása, készítése. Készüljünk a húsvétra együtt.
Pavilon Palkonya
Orma Gerilla Pékség
Orma Gerilla Pékség
Egész nap látvány kenyérsütés a kovász jegyében vendég pékkel: Váczi Gergellyel, akivel a pécsi Partisancafeban is találkozhattok.
A kínálatban Gergő saját receptje alapján készült félbarna kenyere, fougasse a meditárrán fűszerezésű lepénykenyér, és ciabatta, amit kovászos kenyérrel sűrített aioli-ba vagy lilahagyma lekvárba mártogatva lehet kóstolni.
A kínálatban Gergő saját receptje alapján készült félbarna kenyere, fougasse a meditárrán fűszerezésű lepénykenyér, és ciabatta, amit kovászos kenyérrel sűrített aioli-ba vagy lilahagyma lekvárba mártogatva lehet kóstolni.
15:00 Kenyérkészítés gyakorlati bemutató és beszélgetés Váczi Gergellyel
Palkonyha
A nagy nápolyi pizza brunch
A nagy nápolyi pizza brunch
A már jól megszokott Palkonyha Kovász csapat ismét összeáll, és kiegészül néhány kedves barátunkkal.
11:00-17:00 Borterasz és Spejz nyitva
Hideg italok, friss kovászos kenyerek a készlet erejéig
11:00 Kovászos kenyér workshop Ormós Gabival (regisztrációs)
13:00 Pizza workshop Mayer Zolival (regisztrációs)
12:00-17:00 Pizza Pop-up terasz – pizza szelet kóstoló
Palkonyha and Friends (NAP, DE, HU)
16:00 Pizza Napoletana – az igai nápolyi pizza – előadás Fabio Cristianoval
19:00 Beervacsora Wolf Andrással és Pauli Zolival (regisztrációs)
Hideg italok, friss kovászos kenyerek a készlet erejéig
11:00 Kovászos kenyér workshop Ormós Gabival (regisztrációs)
13:00 Pizza workshop Mayer Zolival (regisztrációs)
12:00-17:00 Pizza Pop-up terasz – pizza szelet kóstoló
Palkonyha and Friends (NAP, DE, HU)
16:00 Pizza Napoletana – az igai nápolyi pizza – előadás Fabio Cristianoval
19:00 Beervacsora Wolf Andrással és Pauli Zolival (regisztrációs)
A rendezvény a PalKonyha két udvarán zajlik.
A BORTERASZ-, avagy az első udvar (az utca felől) nyitott, friss kovászos kenyerekkel, a speiz aktuális kínálatával várunk benneteket 11:00-tól 17-óráig.
A PIZZA POPUP TERASZ (bejárat a templom mögötti utcából) nyitva 12:00-tól 17:00-ig.
A Palkonyha minden szervezett programjára, előadására előzetes regisztráció szükséges.
https://events.palkonyha.hu/kenyer_illata_2022_palkonya-1
https://events.palkonyha.hu/kenyer_illata_2022_palkonya-1
A rendezvény ingyenesen látogatható kivéve a Palkonyha regisztrációval jelölt eseményei.