A Zsirai Pincészet egyszerre három magyarországi borvidéken is megtalálható. A családfő, Zsirai Csaba tragikus hirtelenségű elvesztése után filozófiáját lányai, Petra és Kata, valamint felesége, Katalin viszik tovább a pincészet élén, és az alapító elveiből nem hajlandóak engedni.
„Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség” – ezek a kulcsszavak mesélnek ma is a Zsirai Lányok munkájáról.
A pincészet három, külön-külön is karakteres magyar borvidéken állít elő borokat: a Villányi borvidéken Palkonyán, a Tokaji Borvidéken Mádon, valamint a Somlói borvidéken, Somlóvásárhelyen. „Kiváló termőhely, ide való fajta, lelkiismeretes gondoskodás, jó esztendő” – a pincészet gazdái szerint ez a kiváló borok titka. Mondhatni „hungarikumok” előállításán dolgoznak: mindhárom területükön próbálkoznak őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett. A három kiváló magyar borvidék mindegyikén rendelkeznek pincével és kizárólag saját szőlőből készítik boraikat. Összesen 18 hektár szőlőt művelnek, 2 hektárt Palkonyán 1,5 hektárt Somlóvásárhelyen, 14,5 hektárt Tokaj-Hegyalján. A pincészet központja Mádon kapott helyet: itt épült meg a borászati üzemük, és itt nyitották meg Vendégházukat.
Zsirai Pincészet eseményei:
- Sajnos nincs találat.