Triflafater – szarvasgomba

Események betöltése
  • rptnb_vivid

Szarvasgomba a természet ajándéka, melyet itt, a Villányi Hegységben találunk.

A szarvasgombászáshoz szenvedély kell, természet iránti rajongás és tisztelet, érezni és ismerni kell az erdőt, az illatokat és együtt kell dolgozni egy okos kutyával. A kutya és a gombász összhangja nagyon meghatározó az eredményességhez és a hosszútávú munkához. A vadász rávezeti a kutyát a vélt termőfoltra, egy jel az ebtől és elindul az izgalom, a lüktetés, a kíváncsiság, hiszen közösen kincset találunk.  Ez  vadászat,  nem keresés. Területeinken 4 féle szarvasgombát találunk. Ültetvénnyel is rendelkezünk, de az erdőben is keresünk.

A szarvasgombával kóstolót, reggeli-ebéd-vacsorát kínálunk a 2021-ben nyíló Trifla Kóstolóban maximum 16 főig, valamint kereső workshopot tartunk (főleg ősszel) kutyával terepen. Októberben rendszeresen megrendezzük az Erdő kincsei tematikus szarvasgomba napot Palkonyán. A jövőben szarvasgombás  termékeket is tervezünk bevezetni.

Szarvasgombázáshoz Balázs rendelkezik engedéllyel, vizsgával, kutyánk szintén vizsgázott. Az általunk keresésre használt erdőkhöz szintén rendelkezünk engedéllyel az erdő gazdálkodójától.

Kérje ajánlatunkat!

arrow_upward