Triflafater – szarvasgomba

Események betöltése
  • rptnb_vivid

Szarvasgomba a természet ajándéka, melyet itt, a Villányi Hegységben találunk.

A szarvasgombászáshoz szenvedély kell, természet iránti rajongás és tisztelet, érezni és ismerni kell az erdőt, az illatokat és együtt kell dolgozni egy okos kutyával. A kutya és a gombász összhangja nagyon meghatározó az eredményességhez és a hosszútávú munkához. A vadász rávezeti a kutyát a vélt termőfoltra, egy jel az ebtől és elindul az izgalom, a lüktetés, a kíváncsiság, hiszen közösen kincset találunk.  Ez  vadászat,  nem keresés. Területeinken 4 féle szarvasgombát találunk. Ültetvénnyel is rendelkezünk, de az erdőben is keresünk.

A szarvasgombával kóstolót, reggeli-ebéd-vacsorát kínálunk a 2021-ben nyíló Trifla Kóstolóban maximum 16 főig, valamint kereső workshopot tartunk (főleg ősszel) kutyával terepen. Októberben rendszeresen megrendezzük az Erdő kincsei tematikus szarvasgomba napot Palkonyán. A jövőben szarvasgombás  termékeket is tervezünk bevezetni.

A szarvasgomba fókusszal készítünk szarvasgomba kóstolót, reggeli-ebéd-vacsorát Trifla Kóstolóház, Gasztroponton. Kóstolóházba előre bejelentkezés ajánlott. Szarvasgomba kereső kutyás programot kínálunk, mely során az erdőben keresünk közösen szarvasgombát, majd Kóstolóházunkban kóstolót tartunk.  Októberben rendszeresen megrendezzük az Erdő kincsei tematikus szarvasgomba napot Palkonyán.

Számos gasztroeseményt szervezünk: Kenyér és kávé illata, HorizOM yoga&music, helyszín vagyunk a HúSVÉT eseményen, illetve Advent Palkonyán eseményen.

Szarvasgombázáshoz Balázs rendelkezik engedéllyel, vizsgával, kutyánk szintén vizsgázott. Az általunk keresésre használt erdőkhöz szintén rendelkezünk engedéllyel az erdő gazdálkodójától.

Kérje ajánlatunkat!

 

 

arrow_upward