Hárságyi Pince

Események betöltése

A Hárságyi Pincét 2003-ban alapítottuk. Több mint 12 évig 2 hektáron gazdálkodtunk nagy odafigyeléssel gondozott szőlőkből, magas minőségű – ám nem nagy mennyiségű – a villányi vidékre jellemző nemes borokat állítottunk elő. Autentikus, hagyományos technológia segítségével tiszteletben tartva az évjáratokon belüli különbséget, fejet hajtva a természet adta lehetőségek előtt. Ezért őszinte a borunk. Hárságyi Balázs végzett borász, Francia-Magyar Boregyetem végzett nemzetközi borszakértő és borbíráló. A Villányi Eredetvédelmi Bizottság tagja, rendszeresen bírál.

    Boraink stílusa: fajtajelleget jól megmutató, gyümölcscentrikus stílus, természetességre törekedve.

Közel 4 éve szőlőterületünket értékesítettük és jelenleg vásárolt szőlővel dolgozunk, (al)bérletben dolgozzuk fel a szőlőt és ott érleljük, majd palackozzuk borainkat.

Pincészetünk kínálatára jellemző a gyümölcsösség és a könnyedség.  Palettánkról nem hiányozhatnak a könnyű rosé és siller borok, valamint a könnyed vörös cuvéek. Borainkat szakértők rangos helyi és nemzetközi borversenyeken számos arany és ezüst díjazásban részesítették, ezekről bővebben weboldalunkon olvashat. Pincénk kiegészítő tevékenysége a szarvasgomba keresés, értékesítés és kóstoltatás a most nyíló Trifla Kóstolóban (Fő u. 87.). Tematikus vacsorákat, szarvasgombás kóstolókat szervezünk, valamint értékesítéssel is foglalkozunk. A szarvasgombát kutyával keressük az engedéllyel rendelkező erdeinkben.

arrow_upward