Villányi Rendezvények

Pincéről Pincére – Variációk Vincére

A régi szokás szerint a szőlősgazdák Szent Vince napján pincéről-pincére járva kóstolták meg egymás borait, valamint az aznapi időjárásból és a metszett “Vince vesszők” állapotából jósolták meg a következő szüret gazdagságát. „Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni”, vagyis a közismert időjárási regula szerint a jó idő jó termést hoz. A Vince napi hagyományoknak köszönhetően a Villány-Siklós borút szervezésében a Villányi Borvidék településein Hordós-, Dűlőjáró- és Vacsorázó Vince programokat tartanak minden év januárjában, melynek állandó résztvevője a Mokos Pincészet is. Az eseményen résztvevő borászatok pincejárásra invitálják a bor kedvelőket, melyhez hagyományőrző borkóstoló, vesszőfakasztás, játékos vetélkedők és isteni lakomák is járulnak. Egy nap alatt akár 4-5 népszerű borászat is bejárható, megismerhető és “megkóstolható”. Buszos kirándulás a borvidéken, szórakoztató programok – mint pl. ásott borra vadászás, áldott termőföld borral való locsolása, verseny dugózás, Vince vesszőmetszés – hordós borkóstolók, pincekoncertek és a nap zárásaként remek borvacsora varázsolja emlékezetessé a hagyományos rendezvényt. Találkozunk 2022-ben!

Bővebb információ >>

Borzsongás Villányban

A Villányi Borvidék 3 napos zsongó tavaszi fesztiválja, mely rengeteg programot kínál az érdeklődőknek:
Májusfaállítás, Bor-Ász futball mérkőzés, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, dűlő- és pincetúrák. E mellett a művészeti és kulturális programok is szerepet kapnak blues, jazz és rock’n’roll koncertek, valamint a magyar táncház előadásai révén. A gasztronómia kedvelőit grill party, stifolderverseny, ételkülönlegességek sokasága és természetesen a jól megszokott villányi borok várják.

Részletek hamarosan..

Ha Péntek, akkor Villány!

2021-ben is megrendezésre kerül a “Ha Péntek akkor Villány” rendezvénysorozat. Péntekenként különböző típusú szabadtéri könnyűzenei koncertek csábítják Villányba az érdeklődőket, melyet hajnalig tartó utcabál követ. A rendezvénytéren a borvidék pincészetei is képviseltetik magukat, így a jó hangulathoz a villányi borok is nagyban hozzájárulnak.

Részletek hamarosan..

Villányi Rozé Fesztivál

Mi más is lehetne jobb a nyári forróságban, mint egy jéghideg rozéfröccs egy kellemes kocogás után? A Rozé Fesztivál a borvidék egyik legnagyobb és egyben leghangulatosabb rendezvénye, melynek középpontjában a nyár nagy kedvence, a rozé áll. A Rozé Fesztivál részét képezi a RozéMaraton futóverseny is, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban rozé fröccsök és málnaszörpök kíséretében futják le a kijelölt távot. A versenyen a gyorsaság mellett a kreativitás is számít, mivel a legötletesebb jelmezeket viselők villányi rozéválogatást  nyerhetnek. A Villányi Rozé Fesztivál rózsaszín kavalkáddal, vidám és sportos hangulattal, könnyűzenei programokkal, jelmezes futóversennyel, valamint a nyár kedvencével, a könnyed villányi rozékkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Részletek hamarosan…

Villányi Vörösbor Fesztivál

A borvidék legnagyobb és legismertebb fesztiválja, ahol a főszerepet Villány legjobb vörösborai kapják. 3 napon keresztül nagyszabású szüreti felvonulás, koncertek, gasztronómiai- és gyerekprogramok várják október első hétvégéjén, a szüreti időszakban, az eseményre látogatókat. A Villányi rendezvénytéren felállított borudvaron és Villány utcáin képviseltetik magukat a borvidék pincészetei, pálinkaházai és kézművesei. A kedvelt könnyűzenei együttesek mellett, a népzene ismert képviselői, valamint helyi folkklór műsorok és utcaszínházak előadásai remek kulturális programokat kínálnak. A délelőtti programok a családosokat szólítják meg, kora délutántól pedig minden fesztiválozó megtalálja a kínálatból az érdeklődésének megfelelőt. Természetesen a jól megszokott, finom, testes villányi borok sem hiányozhatnak a repertoárból. Ezen az őszi hosszú hétvégén a sokszínű programok által garantált a jó hangulat!

Részletek hamarosan…

Franc&Franc Fórum és Kóstolónap

A Villányi borvidék 2021-ben ismét megrendezi Villányban a cabernet franc-ok csúcstalálkozóját. Szakmai fórum rangos hazai és külföldi szakértők előadásaival. A rendezvényen természetesen nem marad el a szokásos Top12 bemutató sem a classicus, premium és super premium villányi cabernet franc borokból.

Részletek hamarosan..

arrow_upward