Pacisuli Palkonya

A Dunántúl déli részén, a Villány-Siklós borút központjában található Palkonya, melynek a sok közül egyik látnivalója a Pacisuli lovasiskola. Az iskola fő profilja megismertetni az embereket a lovaglás szépségeivel, a lovakkal való kapcsolatfelvétellel és a Magyar lovas kultúrával.

Bővebben

A lovaglásoktatás mellett, lovas kultúrát is tanítunk, valamint létrehoztunk egy kisállat simogatót is a kisebb gyerekek örömére és okítására.
Iskolánkban 10 ló teljesít szolgálatot, az állatsimogatóban pedig bárányok, kecskék, lámák, törpe malacok, nyulak, csirkék, kacsák és ludak várják a látogatókat.
Lehetőség van iskola, terep és túralovaglásra, valamint póni lovaskocsikázásra.
Az intézmény egész évben nyitva tartja kapuit.
Az iskola felkeresésére e-mailos vagy telefonos előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
Iskolai és ovodás csoportok látogatását is vállaljuk.

Kapcsolat

Major Judit kerámia műhelye

“Romgaléria”, Élménykorongozás és/vagy kerámia foglalkozások tavasztól őszig előzetes bejelentkezés alapján, megvásárolható műtárgyak, “furafülű bögrék”egyedi mázas kerámiából (Keszthelyi Sára kollekciói), Szobros kert és teatúra (időszakos), nyári kerámia tábor júliusban.

Bővebben

Elérhetőségek:

Major Judit: 06 30 346 6503, majorkert@gmail.com

Sváb tájszoba

A faluban élő családok tárgyi örökségéből berendezett autentikus sváb szoba hitelesen mutatja be az egykori falus élet részleteit. Igény esetén szakszerű kísérettel látogatható. Érdeklődjön elérhetőségeinken.

Palkonyai horgásztó

Élvezd a horgászás minden örömét festői környezetben, a Palkonyai tavaknál! A vidéki idill mellett büfével, vendégszerető kiszolgálással és kedvező napijegy árakkal várunk!

Bővebben

Nyitvatartás: minden nap 7:00 – 18:00

Napijegy árak:

  • 2500 Ft/nap – Tartalma: 1 nemeshal + 2 kg egyéb
  • 1000 Ft/nap – Ez esetben a kifogott halat fizetni kell!

A aktuális hal árakról (ponty, amur, kárász, csuka, harcsa) érdeklődni a helyszínen vagy telefonon lehet!

Elérhetőségek itt!

További információ: 30/295-2073

A Szent Erzsébet templom megtekintése

Tekintse meg Palkonya emblematikus kupolás templomát szakértő vezetés mellett.

A templom megtekintéséhez időpont egyeztetés szükséges.

Bővebben

Önkormányzatunk címe: 7771 Palkonya, Fő u. 40. Tel/Fax: (06-72)492-342
Email: palkonya.onk@last-mile.hu

Palkonyai közösségi herbárium

A Palkonyán létesült „Közösségi Herbárium és Oktatóközpont” célja, hogy a helyi lakosok bevonásával bemutassák a természetben megtalálható gyógynövényeket, fűszernövényeket, gombákat valamint a különleges mediterrán éghajlatnak köszönhető egyedi lepkefajtákat.

Bővebben

A bemutató célja a termesztéssel, gondozással, betakarítással, szárítással kapcsolatos feladatok közösségi szintű ellátása, a lakosság környezeti nevelése valamint a növények, gombák felhasználási területeinek megismertetése, gyakorlati alkalmazása a mindennapokban. A projekt missziója a természet adta kincsek újrafelfedezése és a gyermekek oktatása a növénytermesztésről és a természetes összetevőkről.

A projekt a zöld megoldásokat tartja szem előtt: esővízgyűjtéssel, komposztálással, természetes anyagokkal történő növényvédelemmel. A projekt keretében egy napenergiával és széllel működtetett szárítót építettek fel (melyet egy falubeli lakos talált ki, és készített el), amelyben a betakarítást követően a szárítás történik. Az így megtermelt fűszereket, gyógynövényeket a közösségi főzés, teázás (ünnepek, fesztiválok) alkalmával használja fel a közösség, valamint ajándékként háztartásoknak, családoknak.

Az Önkormányzat projektjét 2016. szeptember 26-án avatta fel Beck Engelbert Joakim, Palkonya polgármestere, valamint Müller Ádám, a DDC műszaki vezérigazgató-helyettese.

Palkonyai túraútvonalak

Kirándulj a palkonyai szőlőkben, mely a faluból nézve szinte észrevehetetlen. Ezért érdemes egy kis kirándulást tenni a hegyre és onnan szemlélni a falut és a falut körülölelő három nagy halastavat. A szőlőhegyen járva láthatjuk a gondosan metszett szőlőtőkéket, valamint rábukkanhatunk régi borospincék maradványaira, vagy a természet által kialakított kis-„kanyonokra”.

Bővebben

Túra a Palkonyai szőlőhegyektől a kisharsányi Vylyan Pincészetig (vagy tovább Kisharsányig)

“Az út hossza körülbelül 4,5 km, mezítláb megtenni nem ajánlott, napos idő esetén pedig kendő, vagy szalmakalap viselése javasolt. S még egy tanács: a Szent Bertalan kápolnához érve érdemes szusszanni egyet a hatalmas bölcs gesztenyefa árnyékában, (jobbra) a Palkonyai pincékre- halastóra és (balra) a Fekete-hegy tevepúpokra emlékeztető csúcsaira nézve rácsodálkozni a világra. A túra már ezért az élményért megéri!

Arról nem is beszélve, hogy a Palkonyai pincesoron és a Vylyan teraszon elfogyasztott útnak indító hűsítő fröccsök után itt útközben senkinek nem kell szondába fújnia.”
A túra útvonal táblákkal van jelezve. Nagy eső után vagy közben azonban nem érdemes elindulni, mert nagyon csúszós és sáros az út egy része. Érdemes bejelentkezni a Vylyan pincészetbe egy borkóstolóra vagy egy könnyű ebédre. Túra útvonal pontos térképe letölthető itt >>>

További túrajavaslatok itt!

Vylyan-Palkonya túraútvonal letölthető információk (PDF)

Kerékpáros program lehetőségek

Palkonyán és a Villányi borvidéken számos remek kerékpáros túraútvonal várja az aktív pihenésre vágyókat.

Bővebben

A térségbe érkező hazai és külföldi vendégek száma folyamatosan növekszik, egyre többen érkeznek kerékpárral, az ide látogató turisták egyre nagyobb arányban pattannak nyeregbe az egymástól kényelmes tekerési távolságra található festői kisvárosok és falvak bejárására.

Néhány remek útvonal itt!

Részletes leírás a Három-folyó túraútvonalról

Palkonyai esküvők

A Palkonyai Turisztikai Egyesület tagjai közül többen szerveznek különleges hangulatú esküvőket. Kérje szolgáltatóink ajánlatát elérhetőségeinken.

Bővebben

Önkormányzatunk címe: 7771 Palkonya, Fő u. 40. Tel/Fax: (06-72)492-342
Email: palkonya.onk@last-mile.hu

Csapatépítő programok

A Palkonyai Turisztikai Egyesület tagjai közül néhányan évek óta szerveznek különböző játékos csapatépítő programokat. Legyen egy élményszüret, egy játékos boros vetélkedő, közös főzés vagy ezek kombinációi a lehetőségek száma határtalan. Keressen minket elérhetőségeinken, hogy egy személyre szabott ajánlatot tudjunk készíteni.

Bővebben

Önkormányzatunk címe: 7771 Palkonya, Fő u. 40. Tel/Fax: (06-72)492-342
Email: palkonya.onk@last-mile.hu

Palkonyai gyermek játszótér

A faluban található fa játszótér a falusi gyerekek kedvelt találkozóhelye.

arrow_upward