Programajánlatok

Fakultatív Programok

Barangold be a Villányi Borvidéket

Kirándulj a palkonyai szőlőkbe, mely a faluból nézve szinte észrevehetetlen. Ezért érdemes egy kis kirándulást tenni a hegyre és onnan szemlélni a falut és a falut körülölelő három nagy halastavat. A szőlőhegyen járva láthatjuk a gondosan metszett szőlőtőkéket, valamint rábukkanhatunk régi borospincék maradványaira, vagy a természet által kialakított kis-kanyonokra. A Szent Bertalan kápolnához érve érdemes megpihenni kicsit a gesztenyefa árnyékában. A szőlőtőkékkel körülölelt kápolna csendes elhelyezkedésének köszönhetően ideális helyszín a kikapcsolódni vágyóknak. Innen továbbhaladva jelzett, táblázott útvonal visz át Kisharsányba a Vylyan Pincészethez. A túra útvonal egyben a Palkonyai Dűlőfutás egyik szakasza is.

Térképek itt!

További túraútvonalak itt!

Két keréken Palkonyán

Palkonyán és a Villányi borvidéken számos remek kerékpáros túraútvonal várja az aktív pihenésre vágyókat. Többek között itt halad át a nemzetközi “Három folyó” kerékpáros túra útvonal is. A térségbe érkező hazai és külföldi vendégek száma folyamatosan növekszik, egyre többen érkeznek kerékpárral. A faluba látogató turisták egyre nagyobb arányban pattannak nyeregbe az egymástól kényelmes tekerési távolságra található festői kisvárosok és falvak bejárására.

További útvonalak itt!

Kerékpár bérlésre a Rent Bike Villány szolgáltatónál van lehetőség, aki háztól házig szállítja a kerékpárokat. A hagyományos kerékpárok mellett ma már elektromos bicikliket is bérelhetünk.
Telefonszám: 06 30 280 0107

 

Szervezett Programok

BorTúra

Kalandozz végig műemléki pincesorunkon 3 pince érintésével és kóstolj bele Palkonyába Vincelléreink vezette több tételes borkóstoló során.

A program kidolgozás alatt…

GasztroTúra

Vegyél részt gasztrotúránkon és látogasd végig Palkonya exkluzív éttermeit. Merülj el a mediterrán, festői környezetben és séfjeink ínycsiklandó fogásaiban.

A program kidolgozás alatt…

CoolTúra

Ismerd meg Európa Kulturális Falujának nevezetességeit. Vegyél részt több állomásból álló kulturális túránkon, mely során megismerheted épített és természeti kincseinket egyaránt. Barangold be velünk a Villányi borvidék ékszerdobozát, Palkonyát!

A program kidolgozás alatt…

Egyéb Szolgáltatások

Mokos Fröccstúra

Szabadtéri játék Palkonyán

“Tartsatok velünk új csapatépítő játékunkban, legyetek részesei egy felejthetetlen #mokosélménynek és közben fedezzétek fel Palkonya rejtett kincseit! Pincészetünk agytekervényeket megmozgató kalandos fröccstúrával vár Titeket.” A Mokos Fröccstúra során végig járhatjátok #palkonyagasztrofalut és annak látványosságait, miközben fejtörő rejtvények megoldása után kutathattok a szabad levegőn. A túrahátizsákról, a belevaló frissítő borról, a feladványok kellékeiről és a helyes út megtalálásához szükséges térképről a Mokos Pincészet gondoskodik. Ha szeretitek a természetet, a hosszú sétákat madárcsicsergésben gazdag környezetben, ha szívesen megismernétek az autentikus pincefalut és kipróbálnátok egy izgalmas kalandjátékot, akkor ne habozzatok, vár rátok a Villányi borvidék ékszerdoboza, Palkonya!

További információ itt!

Mokos Nyomozós Borozós Játék

Krimibe illő kalandokkal várunk Pincészetünkben, ugyanis Palkonya nemrég egy titokzatos (ál)bűntény helyszíne lett! A helyi szervek tanácstalanok, a tettest nem találják. Egy profi nyomozó csapatot keresnek, akik képesek megoldani a rejtélyt!” A palkonyai rejtély különlegessége, hogy Palkonyán vezeti át a játékosokat, ahol akár a festői falu minden apró pontja jelentőséggel bírhat és közelebb vihet a tettes kilétének a felderítéséhez. A játék indítása a Mokos Pincészetben egy pohár borral történik.

További információ itt!

Beck’s Bowling

A Beck’s Mikrobowling remek kikapcsolódás lehet csapatépítésre, családi alkalmakra vagy baráti összejövetelekre is. A játék közben megszomjazott, megéhezett vendégek a bowling étlapról és itallapról választhatnak.

További információ itt!

Sváb tájszoba látogatás 

A faluban élő családok tárgyi örökségéből berendezett autentikus sváb szoba hitelesen mutatja be az egykori falusi élet részleteit. A kisbaba kortól egészen az idős korig használatos tárgyakból berendezett szoba az itt lakó sváb közösség életéről tanúskodik. A szobát saját tárgyakból rendezték be a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, így a szakvezetésen a saját életükről is mesélnek.

Kapcsolat:
Deutschné Ili
+36 30 858 6930

Major Judit Kerámia műhelye

“Romgaléria”, Élménykorongozás és/vagy kerámia foglalkozások tavasztól őszig előzetes bejelentkezés alapján, megvásárolható műtárgyak, “fura fülű bögrék”egyedi mázas kerámiából (Keszthelyi Sára kollekciói), Szobros kert és teatúra (időszakos), nyári kerámia tábor júliusban.

Kapcsolat:
Major Judit
06 30 346 6503
majorkert@gmail.com

 

Szent Erzsébet templom megtekintése

Tekintse meg Palkonya emblematikus kupolás templomát szakértő vezetés mellett. A templomot a 80-as években országos műemlékké nyilvánították. A kiváló akusztikájú templom rendszeresen ad helyet különböző kórusfellépéseknek.

A templom megtekintéséhez időpont egyeztetés szükséges.

arrow_upward