Palkonya Turisztikai Egyesület

Az Egyesület célja Palkonya turisztikai fejlesztésének segítése, a lakosság, az Önkormányzat és a vállalkozók turisztikai tevékenységének összehangolása, a piaci marketingmunka támogatása az idegenforgalmi adatok gyűjtésével, azok elemzésével, értékelésével, a piac szereplői közti jobb információáramlás és együttműködés biztosításával.

Külön elérendő célja az Egyesületnek a falusi élet, a falusi hagyományok ezen belül is a falusi gazdálkodás, a sváb életmód, szokások, hagyományok ápolása, bemutatása, oktatása, a villányi, ezen belül is palkonyai szőlő-, és borkultúra ápolása. Célunk továbbá az aktív pihenés és a családi turizmus elősegítése, a kulturális örökség, a helyi művészeti, kulturális tevékenységek felkarolása, a természet, a környezet és a műemlékvédelem, az egészséges, környezettudatos életmódra való nevelés.

Mindezeket több projekt támogatásával, segítésével képzeljük el, mint a gyógynövénytermesztés elősegítése a Közösségi Herbárium projekttel, sportesemények támogatása (pl: Palkonyai Dűlőfutás, túraútvonalak kijelölése), helyi termelői piac szervezése és támogatása, gasztronómiai rendezvények (pl: HúSVÉT), a helyi és térségi diákok munkavégzési feltételeinek megteremtésével is. Mindezeken túl a hazai és nemzetközi kapcsolatok bővítése, az euro atlanti integráció elősegítése, erősítése, kiemelve az Európa Kulturális Falu mozgalomban való aktív részvételt.

Egyesületünk tagjai elsősorban helyi vállalkozókból állnak, akiknek vendégházaik, pincéik, gasztronómia területén vállalkozásuk van, de tagjaink között vannak magánszemélyek is. Minden olyan célt és projektet támogatunk, mely a turizmussal, falufejlesztéssel kapcsolatos és minden szereplő érdekét képviseli, valamint hozzásegíti a lakosság életminőségének emelését, támogatását.

Az Egyesület tagjai nemcsak tagdíjjal, de aktív társadalmi munkával is hozzájárulnak az Egyesület tevékenységéhez.

Az Egyesület vezetősége:

Beck Engelbert – elnök
Blázsovics Attila – alelnök
Pauli Zoltán– alelnök

Amennyiben kérdése van az Egyesületünkkel kapcsolatosan, kérjük írjon a szervezes@palkonya.hu email címre.

Egyesület Adószáma: 18757518-1-02
Statisztikai száma: 18757518-8230-529-02
Nyilvántartási száma: 3580.
Székhelye: 7771 Palkonya, Fő utca 35.
Alapszabály kelte: 2016. március 10.
Palkonya Turisztikai Egyesület bankszámlaszáma:
50100208-18105887 (Takarékbank. Zrt.)

arrow_upward