Haraszti Családi Pincészet

Események betöltése

A Haraszti család több generáció óta foglalkozik szőlészettel és borászattal. Életükben fordulópontként tartják számon, amikor az ezredfordulón a több, mint száz éve a család tulajdonában lévő terület mellet új szőlőtelepítésbe kezdtek. Palkonyán elsőként palackozták boraikat és nyitották ki műemlék pincéjüket és azóta is nagy lelkesedéssel szolgálják ki vendégeiket.

Made in Palkonya

A tőkétől a vevőig Palkonyán készülő Haraszti borokról így vall Haraszti Ferenc.

“Borainkat kizárólag saját alapanyagból és saját munkával készítjük. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert a bor sorsa már a tőkén dől el. A szüret után már a mi felelősségünk, hogy a szőlőből nagy bort készítsünk.
Birtokunk palkonyai Weingarten dűlő legmagasabb és legjobb fekvésű déli, délkeleti oldalán található. Szőlőterületünk egybefüggő négy hektár aktív ültetvényből és egy déli fekvésű, betelepítésre váró 1,5 hektáros területből áll.
Mindig arra törekszünk, hogy kiváló minőségű termést szüreteljünk, amit a legkíméletesebben védünk meg a feldolgozás során. Családunk gyökerei miatt is, és mert jó borokat szeretünk készíteni, a sváb precizitás minden mozzanatra jellemző a pincében.
Fajtáinkat a borvidék fő fajtáiból állítottuk össze, amiket újratelepítettünk a saját magunk által oltott és nevelt szőlőveszőkkel. Prémium vörösborainkat hagyományos technológiával, fakádban erjesztve és kis fahordóban érlelve készítjük, mindenféle kezelés és nyúzás nélkül kerülnek palackba.
Primőr borainknál viszont szakítottunk a hagyománnyal, mert a gyümölcsösség, frissesség megőrzése végett tartályban erjesztjük és érleljük azokat.
Értékesítés nagyrészt a pincénkben történik, amely kiváló alkalom a fogyasztóinkkal való közvetlen kapcsolat megteremtésére. Ez talán a legfontosabb számunkra!”

arrow_upward