Palkonyai Rendezvények

Mivel várunk 2024-ben?

Következő eseményünk:

X. Palkonyai Dűlőfutás

Hú!SVÉT Palkonyán

Húsvét után a Stílusos Vidéki Éttermiség igazi gasztronómiai rendezvénye várja a Palkonyára látogatókat. A tavasz köszöntése jegyében 2 napon át, több étterem kínálatából falatozhatnak a résztvevők, melyhez a borokat a palkonyai pincék biztosítják. Udvarházak, színes programok, gasztro kalandok, kézműves finomságok, műemlék pincék és isteni borok kulináris élményt szolgáltatnak.

Részletekért kattints!

Csatlakoznál a Facebook eseményhez?

Kenyér és kávé illata

Legjobb vidéki speciality kávék és kovászos kenyerek egy helyen!

Várjuk az újhullámos speciality kávék és a kovászos kenyér szerelmeseit május 4-én Palkonyára, ahol egy egész napos családi program keretében megismerkedhetnek a kézműves kávékkal, a legjobb pékekkel, hagyományos módon készült pékárukkal, remek éttermekkel és legszebb palkonyai borokkal is.

Részletekért kattints!

Csatlakoznál a Facebook eseményhez?

HorizOm • yoga & music

Töltődj fel velünk a HorizOm szabadtéri jógás-zenés rendezvényünkön, mely az idén immár második alkalommal kerül megrendezésre a Villányi borvidék mesés lankái között, a Palkonyai Szőlőhegy két fantasztikus birtokán

Palkonyai Dűlőfutás

Egy igazán sportos kezdeményezés, nem csak futóknak!
A Palkonyai Dűlőfutásra tavasszal kerül sor Palkonyán és a Villányi borvidék szebbnél szebb szőlődűlőin, olyan gyönyörű helyszíneken, mint a Szent Bertalan Kápolna, Weingarten dűlő, Vylyan birtok szőlőligetei, vagy épp a Kék túra egyes szakaszai. Tökéletes alkalom arra, hogy megismerd milyen helyszínen is készülnek a népszerű villányi borok. Futás mellett gasztropiknik, finom borok, lounge hangulat és egyéb szórakoztató programok is várják az ide látogatókat.

Részletekért kattints!

Csatlakoznál a Facebook eseményhez?

Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Lassulj be Palkonyán fesztiváli hangulatban! Pünkösdkor igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: kiváló borok, műemléki pincesor, hangulatos kulturális rendezvények és könnyűzenei koncertek varázsolják az ünnepet igazi élménnyé. Főszerepben a palkonyai borok állnak, a nyitott pincés borkóstolók során együtt borozhatsz a helyi borászokkal és megismerheted a pincészetek történeteit. A kellemes hangulathoz táncos előadások és koncertek is hozzájárulnak. Kézműves kirakodóvásárral is készülünk.

Részletekért kattints!

Csatlakoznál a Facebook eseményhez?

Best of Palkonya Tour

Egy nyárindító bortúra, ahol végigjárjuk Palkonya top pincéit: kóstolj bele a palkonyai életérzésbe, kirándulj velünk egyet a friss levegőn  és koccints egyet a borosgazdákkal!

Palkonya Hangja

#világzene, a #dub, a #hiphop és az #elektronikus tánczenék legjobb ütemei zengik be a Villányi Borvidék szőlőhegyét. 2023-ban az esemény sajnos elmarad!

Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék

Fergeteges szüreti mulatság, színes programokkal! A borászok szélesre tárt pinceajtókkal várják a látogatókat, hogy együtt ünnepelhessék a szüreti munkálatok végét. A borkóstolók mellett gasztrokulturális élményekkel és igazi fesztiválhangulattal vár mindenkit Palkonya!

Erdő kincse – Szarvasgomba nap

Csodákat terem a föld és az erdő és mi ezt a kincset keressük. Fókuszban az őszi erdő (ehető) kincsei,ahol kiemelt figyelmet kap a szarvasgomba.

Márton-napi Pincejárás Palkonyán

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. A hagyománynak megfelelően Márton-Nap idején az újboré és a libalakomáé a főszerep. Újborköszöntés és – kóstolás az öt szintes műemléki pincesor végig járásával.

Advent Palkonyán

A karácsony napját, vagyis december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszakot nevezzük adventnek. A karácsonyi ünnepkör ennek megfelelően advent első napjával kezdődik, és egészen január 6-ig, vízkereszt napjáig tart. Idén, Palkonya idén is vár ebben a csodás időszakban.

A régi szokás szerint a szőlősgazdák Szent Vince napján pincéről – pincére járva kóstolták meg egymás borait, valamit az aznapi időjárásból és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolták meg a következő szüret gazdagságát. „Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni”, vagyis a közismert időjárási regula szerint a jó idő jó termést hoz. A palkonyai borászok pincejárásra invitálják a borkedvelőket az egész napos Palkonyai Nyitott Vince nap keretében. Az ide látogatókat hagyományőrző borkóstolóval, vesszőfakasztással és isteni lakomával várják a település vendéglátói.

arrow_upward