Palkonyai Rendezvények

Advent Palkonyán

A karácsony napját, vagyis december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszakot nevezzük adventnek. A karácsonyi ünnepkör ennek megfelelően advent első napjával kezdődik, és egészen január 6-ig, vízkereszt napjáig tart. Idén, Palkonya december 17-18. között vár ebben a csodás időszakban.

Kattints a részletekért!

Találkozzunk jövőre is!

Pop-up Coffee and more

Legjobb vidéki speciality kávék és kovászos kenyerek egy helyen!

Várjuk az újhullámos speciality kávék és a kovászos kenyér szerelmeseit május 7-én Palkonyára, ahol egy egész napos családi program keretében megismerkedhetnek a kézműves kávékkal, a legjobb pékekkel, hagyományos módon készült pékárukkal, remek éttermekkel és legszebb palkonyai borokkal is.

Hú!SVÉT Palkonyán

Húsvét után a Stílusos Vidéki Éttermiség igazi gasztronómiai rendezvénye várja a Palkonyára látogatókat. A tavasz köszöntése jegyében 2 napon át, több étterem kínálatából falatozhatnak a résztvevők, melyhez a borokat a palkonyai pincék biztosítják. Udvarházak, színes programok, gasztro kalandok, kézműves finomságok, műemlék pincék és isteni borok kulináris élményt szolgáltatnak.

HorizOm • yoga & music

Töltődj fel velünk a HorizOm szabadtéri jógás-zenés rendezvényünkön, mely az idén immár második alkalommal kerül megrendezésre a Villányi borvidék mesés lankái között, a Palkonyai Szőlőhegy két fantasztikus birtokán

Palkonyai Dűlőfutás

Egy igazán sportos kezdeményezés, nem csak futóknak!
A Palkonyai Dűlőfutásra tavasszal kerül sor Palkonyán és a Villányi borvidék szebbnél szebb szőlődűlőin, olyan gyönyörű helyszíneken, mint a Szent Bertalan Kápolna, Weingarten dűlő, Vylyan birtok szőlőligetei, vagy épp a Kék túra egyes szakaszai. Tökéletes alkalom arra, hogy megismerd milyen helyszínen is készülnek a népszerű villányi borok. Futás mellett gasztropiknik, finom borok, lounge hangulat és egyéb szórakoztató programok is várják az ide látogatókat.

Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Lassulj be Palkonyán fesztiváli hangulatban! Pünkösdkor igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: kiváló borok, műemléki pincesor, hangulatos kulturális rendezvények és könnyűzenei koncertek varázsolják az ünnepet igazi élménnyé. Főszerepben a palkonyai borok állnak, a nyitott pincés borkóstolók során együtt borozhatsz a helyi borászokkal és megismerheted a pincészetek történeteit. A kellemes hangulathoz táncos előadások és koncertek is hozzájárulnak. A borozós élmények mellett kézműves kirakodóvásár, gyermek játszópark és lovas felvonulás is a program részét képezi.

Best of Palkonya Tour

Egy nyárindító bortúra, ahol végigjárjuk Palkonya top pincéit: kóstolj bele a palkonyai életérzésbe, kirándulj velünk egyet a friss levegőn  és koccints egyet a borosgazdákkal!

Kattints a részletekért!

Palkonya Hangja

Augusztus 11-13. között ismét a #világzene, a #dub, a #hiphop és az #elektronikus tánczenék legjobb ütemei zengik be a Villányi Borvidék szőlőhegyét, ahol immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a Palkonya Hangja fesztivál.

Részletek: https://www.facebook.com/palkonyahangja

Az esemény: https://fb.me/e/2c5h7MFle

Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék

Fergeteges szüreti mulatság, színes programokkal! A borászok szélesre tárt pinceajtókkal várják a látogatókat, hogy együtt ünnepelhessék a szüreti munkálatok végét. A borkóstolók mellett gasztrokulturális élményekkel és igazi fesztiválhangulattal vár mindenkit Palkonya!

Találkozunk szeptember 17-én! 

Csatlakozz FB eseményünkhöz!

Erdő kincse – Szarvasgomba nap

Csodákat terem a föld és az erdő és mi ezt a kincset keressük. Fókuszban az őszi erdő (ehető) kincsei,ahol kiemelt figyelmet kap a szarvasgomba.

Kattints a részletekért!

Márton-napi Pincejárás Palkonyán

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. A hagyománynak megfelelően Márton-Nap idején az újboré és a libalakomáé a főszerep. Újborköszöntés és – kóstolás az öt szintes műemléki pincesor végig járásával.

Tovább a részletekhez!

A régi szokás szerint a szőlősgazdák Szent Vince napján pincéről – pincére járva kóstolták meg egymás borait, valamit az aznapi időjárásból és a metszett „Vince vesszők” állapotából jósolták meg a következő szüret gazdagságát. „Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni”, vagyis a közismert időjárási regula szerint a jó idő jó termést hoz. A palkonyai borászok pincejárásra invitálják a borkedvelőket az egész napos Palkonyai Nyitott Vince nap keretében. Az ide látogatókat hagyományőrző borkóstolóval, vesszőfakasztással és isteni lakomával várják a település vendéglátói.

arrow_upward