Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

 

Ezen a hétvégén a fókuszban az őszi erdő (ehető) kincsei kerülnek, kiemelt figyelmet kap a szarvasgomba.

Október 11-én pénteken fantasztikus szarvasgombás vacsorával 🍽 készül Triflafater @ÉRSEK ÉDEN Gergely Érsek séf közreműködésével, aki minden egyes fogást különböző szarvasgombákra hangol Vaj Bisztró és Vendégház ban Palkonyán.
Október 12-én szarvasgomba kereső kutya 🐕🐾bemutató a Malomparkban és egy izgalmas workshop: Szarvasgomba és a gasztronómia címmel lesz a program, természetesen a Hárságyi Pince közreműködésével.
Részletes programok és jelentkezési feltételek itt:

október 11. gourmet vacsora: https://www.facebook.com/events/625263811330543/

Örömmel várunk minden szarvasgomba rajongót az első Triflafater szarvasgombás gourmet vacsoránkra. Vendégünk az általunk nagyra tartott szarvasgomba rajongó séf Gergely Érsek az ÉRSEK ÉDENtől, aki saját ültetvénnyel rendelkezik és izgalmas menüket kreál szarvasgombával. Most sem lesz másképp! Itt nemcsak a séfnek, de a vendégnek is közre kell működnie az étel felfedezésében, hangolásában! Vacsoránk öt fogását öt féle szarvasgomba karaktere ihlette.
A fogások mellé Hárságyi és Kaproczai borokat kínálunk.
****************************************
MENÜ:
> Gyöngytyúk mousse, som fluid gel, Tuber brumale

> Kukorica krémleves, mille feuille parmezánból, Tuber uncinatum

> Édeskömény, borjúmirigy, Tuber magnatum

> Lassan sült kacsamell, búza-rizottó, padlizsán kompót és Tuber macrosporum

> “Szarvasgomba termőföld ” desszert homoki szarvasgombával

Vacsora ára: 17.990 Ft (mely tartalmazza a menüsort és a borokat, a további fogyasztás a kiskereskedelmi árlista alapján kerül elszámolásra.)

A férőhelyek száma limitált, jelentkezés sorrendjében tudjuk vendégeinket fogadni.
Jelentkezni az r_szilvia@borviraghaz.hu emailen vagy a 06 30 42 62 958-as telefonszámon lehetséges október 7-ig.
Vacsoránkat a palkonyai Vaj Bisztró és Vendégház rendezzük, mely a Fő u. 42-ben található.

WORKSHOP SZARVASGOMBÁVAL

Szarvasgomba a szenvedélyünk, hisszük, hogy egy kincs, amit a Föld, az Erdő ad nekünk. Workshopunkkal szeretnénk közelebb hozni a szarvasgombát, útmutatót adni, hogy kell értelmezni, kezelni. Bemutatjuk milyen fajták vannak, azok milyen jellemzőkkel bírnak. Választ adunk arra hogyan érdemes hasznosítani a gasztronómiában, és milyen ételekhez, borokhoz ajánljuk. A workshopon kóstolóval is készülünk, nemcsak a szarvasgombából, de Hárságyi Pince boraiból is. Workshopon Gergely Érsek szarvasgomba szakértő séf és Triflafater szarvasgombász vesz részt. A workshop helyszínét a PalKonyha, Panzió, Speiz biztosítja.
A workshop egy keresési bemutatóval kezdődik a Malom – parkban a patak parton, majd a a Palkonyhában folytatódik.
Részvételi díj: 6000Ft/fő
Előzetes regisztráció szükséges! Jelentkezni: r_szilvia@borviraghaz.hu emailen vagy a 06304262958-as telefonszámon lehet.
Kezdési időpont: október 12. 10:00 óra találkozó a PalKonyhánál.
Helyszín: Palkonyha , Palkonya Fő u. 76.

A palkonyai pincék pedig Nyitva! állnak ezen a hétvégén! Várunk!

A Palkonya NYITVA! rendezvénysorozatunk célja, hogy a pincék egyénileg és közösségileg is bemutatkozzanak, minden hónapban valamiféle tematika – elsősorban gasztronómia- mentén szervezzük a hétvégeket, ahova a pincék vendégeket hívnak, újfajta megközelítésben, kóstolási lehetőségekben kínál kikapcsolódást az idelátogatóknak. 2019-ben lesz BBQ, sajt, szarvasgomba és a márton napi vacsorák, de a Szüreti Nyitott Pincék rendezvényünkkor traktoros felvonulás, kulturális események és borkóstolásra is lehetőség.
Minden hónapra külön kampány kisfilmet is készítettünk. Kövess minket #palkonyagasztrofalu #palkonyainyitottpincek

Kezdés:
október 11. | 16:00
Vége:
október 13. | 12:00
Kategória:
Esemény kategóriák:
, , , , ,

Hol lesz?

Hárságyi Pince
7771Palkonya,Pincesor 24. + Google Térkép
Telefonszám:
+36 (30) 42 62 958
Weboldal:
http://www.borviraghaz.hu
arrow_upward