Falusi turizmus 2020. konferencia

Egy nagyon izgalmas és inspiráló konferenciát szerveztünk mindazoknak, akik a falusi turizmusban érdekeltek, legyen szó szállásadóról, étteremről, termelői szövetkezetről, önkormányzatról vagy éppen turisztikai szakértőről.

A konferencia célja, hogy a résztvevők tudását szélesítsük, segítsük a gyakorlati példáinkkal, ösztönözzük őket a hatékony, fenntartható és minőségi falusi turizmus szolgáltatásra. Hiszünk abban, hogy a jövő turizmusa a személyességben, a minőségben és az igaz tudásban rejlik.

Sok szempontból mutattuk meg, hogyan is lehet sikeres a falusi turizmus, hogyan is csinálja Palkonya:

  • Kurucz Gábor tartott előadást a Google lehetőségeiről, vagyis milyen a hatékony és ingyenes SEO (kereső optimalizálás) a Google segítségével
  • Turizmus és a fogyasztói magatartás trendekről hallhattunk egy összefoglalót Rechnitzer Szilviától, aki a falunk turisztikai menedzsere egyben. Kiemelte, hogy a falusi turizmus egyedisége sok jelenlegi igényt, trendet támogat, amit okosan kell kihasználni.
  • Dr. Gonda Tibor beszélt a túlturizmus jelenségéről illetve annak elkerüléséről, a zöld turizmus potenciáljairól
  • Pauli Zoltán a Palkonya Gasztrofalu image építésről, valamint a saját vállalkozásának koncepciójáról beszélt
  • Mokos Balázs a Palkonya Turisztikai Egyesület elnöke beszélt arról, hogy egy kis közösség milyen erőforrások, faktorok mentén tud sikeresen szerveződni, építkezni, hogy tagjai és maga a falu is sikeressé válljon
  • Varjas Gabriella utazóblogger pedig kitekintést nyújtott a nagyvilágra, mik az erősségei az irán, a burmai, vagy éppen a kanári-szigeteki falusi turizmusnak.

Számos vendég közel 70 fő vett részt a konferencián, ahol a szünetben Nagypál farm és Illy kávé, Mokos gyümölcslé kóstoló mellett lehetett beszélgetni. Aki pedig úgy gondolta a beszélgetést a Vajbisztróban folytathatta.

Íme egy cikk a rendezvényünkről: https://www.bama.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/kellemes-kornyezetben-lehetunk-a-kozosseg-tagjai-2282763/

Címkék: , ,
arrow_upward