Zsálya termesztés és gyógynövény program indul Palkonyán

2017 márciusától indult a zsálya termesztése Palkonyán a mezőgazdasági startprogram keretében 12 fő köz-foglalkoztatottal.
Kertészeti szakmai vezetőjük Gyenis Zita, aki nagy szakértelemmel irányította csapatát. Az első betakarítás leadásakor figyeltek fel a zsálya kiváló minőségére és tisztaságára, mely a dolgozók becsületes munkájára és Zita  szakértelmére utalt.

A két év eredményes munkának köszönhetően több lakos döntött úgy, hogy elkezdi a gyógynövény termesztést és reméljük, hogy Palkonya lakossága elindul nem csak a zsálya, hanem más gyógynövény termesztésében is.

Erre figyelt fel az alapítvány is, és ennek köszönhető, hogy Zita felkérést kapott a Szentlőrincen tartandó Gyógynövény Szakkiállításra mint előadó.

Ez igen nagy megtiszteltetés Palkonyának és természetesen Gyenis Zita kertészeti szakmai vezetőnek és köz-foglalkoztatott csapatának.

A rendezvényen részt vettek a termesztők, termelők, gyártók, feldolgozók, forgalmazók és tudományos kutatók.

Vendégek voltak a horvátországi partnerek, akikkel határon átnyúló projekteket is lehetett egyeztetni.

A kiállításon lehetőség nyílt konzultációkra, információ szerzésére a gyógynövény termesztés, gyűjtés, feldolgozás területéről, mely alkalmas munkahelyteremtésre, foglalkoztatás bővítésére, és a közmunka programon belüli tevékenység szélesítésére.

arrow_upward