Hírek

Palkonya megvár!

Kedves Látogatóink!

A jelenlegi koronavírus-járvány miatt Palkonya nem fogad látogatókat, márciusi, áprilisi programjainkat lemondtuk, elhalasztottuk.  Higgyétek el nekünk fáj a legjobban, hogy nem tudunk vendégeket fogadni, találkozni Veletek! De most mindenkinek a legjobb ha otthon marad. Programjainkat átszervezzük, készülünk arra, hogy újra viszont láthassunk Benneteket! Új időpontjainkról az Események oldalunkon tájékozódhatsz.

Hamarosan jelentkezünk híreinkkel. Addig is kövesd Facebook oldalunkat, ahol mindennap egy apró örömmel lepünk meg, ami a falunkban történik.  #apróörömökPalkonyán

Hamarosan újra találkozunk! Mindenkinek jó egészséget! #maradjotthon

Falusi turizmus 2020. konferencia

Egy nagyon izgalmas és inspiráló konferenciát szerveztünk mindazoknak, akik a falusi turizmusban érdekeltek, legyen szó szállásadóról, étteremről, termelői szövetkezetről, önkormányzatról vagy éppen turisztikai szakértőről.

A konferencia célja, hogy a résztvevők tudását szélesítsük, segítsük a gyakorlati példáinkkal, ösztönözzük őket a hatékony, fenntartható és minőségi falusi turizmus szolgáltatásra. Hiszünk abban, hogy a jövő turizmusa a személyességben, a minőségben és az igaz tudásban rejlik.

Sok szempontból mutattuk meg, hogyan is lehet sikeres a falusi turizmus, hogyan is csinálja Palkonya:

  • Kurucz Gábor tartott előadást a Google lehetőségeiről, vagyis milyen a hatékony és ingyenes SEO (kereső optimalizálás) a Google segítségével
  • Turizmus és a fogyasztói magatartás trendekről hallhattunk egy összefoglalót Rechnitzer Szilviától, aki a falunk turisztikai menedzsere egyben. Kiemelte, hogy a falusi turizmus egyedisége sok jelenlegi igényt, trendet támogat, amit okosan kell kihasználni.
  • Dr. Gonda Tibor beszélt a túlturizmus jelenségéről illetve annak elkerüléséről, a zöld turizmus potenciáljairól
  • Pauli Zoltán a Palkonya Gasztrofalu image építésről, valamint a saját vállalkozásának koncepciójáról beszélt
  • Mokos Balázs a Palkonya Turisztikai Egyesület elnöke beszélt arról, hogy egy kis közösség milyen erőforrások, faktorok mentén tud sikeresen szerveződni, építkezni, hogy tagjai és maga a falu is sikeressé válljon
  • Varjas Gabriella utazóblogger pedig kitekintést nyújtott a nagyvilágra, mik az erősségei az irán, a burmai, vagy éppen a kanári-szigeteki falusi turizmusnak.

Számos vendég közel 70 fő vett részt a konferencián, ahol a szünetben Nagypál farm és Illy kávé, Mokos gyümölcslé kóstoló mellett lehetett beszélgetni. Aki pedig úgy gondolta a beszélgetést a Vajbisztróban folytathatta.

Íme egy cikk a rendezvényünkről: https://www.bama.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/kellemes-kornyezetben-lehetunk-a-kozosseg-tagjai-2282763/

A kenyér illata

Egy jókedvű, baráti hangulatban született ötletünket valósítjuk meg március végén „A kenyér illata” rendezvényünkkel. A kenyeret szeretjük enni, készíteni, várjuk mindazokat, akik szintén így éreznek. Vajon mitől lesz különleges, finom, egyedi? A hozzávalókon vagy a készítés módján múlik? Workshopjainkon ismert pékek mesélik el titkaikat, hogy minél többen élvezhessék otthon is a finom házi kenyereket!

Ajánljuk hozzá finom borainkat, ízlelgessétek, kóstoljátok, vásároljátok!

Várjuk a vendégeinket 2019. március 30-án.

Friss információ itt >>>

Sváb tájszoba látogatás

A faluban élő családok tárgyi örökségéből berendezett autentikus sváb szoba hitelesen mutatja be az egykori falusi élet részleteit. A kisbaba kortól egészen az idős korig használati tárgyakból berendezett szoba az itt lakó sváb közösség életéről tanúskodik. A szobát saját tárgyakból rendezték be a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, így a szakvezetésen a saját életükről is mesélnek.

Kapcsolat: Deutschné Ili +36 30 858 6930

 

arrow_upward